Tuna Pizza - Pizza au thon

All recipes are available in French and English / Toutes les recettes sont disponibles en français et en anglais
Recipe for 2

English version

Making this homemade tuna pizza is easy, you only need a few ingredient. With my recipe you can make your pizza dough as well as the pizza sauce from scratch. This is far away my favorite pizza, it taste so yummy and everyone likes it. 

Ingredients:

o    2 portions pizza dough (recipe here)

For the tomato sauce:

o    1/2 can diced tomatoes with juice

o    ½ tsp dried basil or oregano  

o    1 tbsp extra virgin olive oil

o    Salt, to taste

For the toppings:

o    Mozzarella cheese

o    Parmesan cheese

o    1 onion, sliced

o    Drained Tuna 

o    Some green and black olives

o    Some fresh basil

o    Pinch of dried oregano

Instructions:

- Preheat your oven at 200 °C  - 400 °F , allow it to heat. Place a baking paper on your oven rack;

- Shape your dough, roll out one ball at a time on a lightly floured surface (I use fine semolina, it gives the pizza extra crust at baking). Transfer the dough into the oven rack;

- Spread the tomato sauce, put the mozzarella then add your onions ;

- Sprinkle some parmesan cheese;

- Bake your pizza for about 15 to 20 minutes or until the crust is golden and the cheese is golden and bubbly;

- Take out from the oven, add the tuna, the olives, the fresh basil, sprinkle some dried oregano  and chili flex if you want to give it a twist.

- It is time to serve …. Enjoy :D

  Notes:

- The pizza is flexible you can add or remove any toppings, I personally add extra green pepper.

- You can make a thick crust or thin crust pizza with this dough.

- The leftover pizza can be either refrigerated or frozen.

Version en Français

Faire cette pizza au thon est très facile, vous n'avez besoin que de quelques ingrédients, et avec ma recette, vous pouvez faire votre pâte à pizza ainsi que la sauce tomate maison. C'est de loin ma pizza préférée, elle a un goût si délicieux et tout le monde l'adore. 

Ingrédients:

o    2 boules de pâte à pizza (vous pouvez trouver la recette ici),

    Pour la sauce tomate

o    ½ boite tomates concassées avec coulis,

o    1/2 c à c origan en poudre ou de basilic

o    1 c à s d’huile d’olive

o    Sel, au gout

    Pour la garniture

o    Mozzarella

o    Parmesan

o    1 oignon, coupé en rondelle

o    Du thon, égoutté

o    Quelques olives vertes et noires

o    Un peu d’origan en poudre

o    Un brin de basilic frais

Instructions:

- Préchauffez votre four à 200 ° C - 400 ° F laissez-le chauffer ;

- Façonnez votre pâte, aplatissez sur une surface légèrement farinée (j'utilise de la semoule fine ça donne un meilleur résultat à la cuisson) ;

- Transférez le disque de pâte à pizza sur votre plateau à four idéalement sur du papier cuisson, répartissez la sauce tomate, la mozzarella,  les rondelles d’oignon, et saupoudrez de parmesan ;

- Enfournez pendant 20 minutes ou jusqu’à ce que la pâte soit dorée ;

- Sortez votre pizza du four, décorez avec les feuilles de basilic, saupoudrez l’origan par-dessus, mettez les olives et le thon ;

- Servez chaud, bonne dégustation !

Remarques:

Vous pouvez ajouter ou enlever toutes les garnitures que vous souhaitez, j'ajoute personnellement des poivron vert dans ma pizza.

Avec cette pâte vous pouvez faire une pizza à croûte épaisse ou à croûte fine.

Les restes de pizza peuvent être réfrigérés ou surgelés.

Comments

Popular Posts