The Best Veggie pizza - Pizza Végétarienne
All recipes are available in French and English /
Toutes les recettes sont disponibles en français et en anglais
Recipe
for 2
English version
Make the best veggie pizza at home. This vegetarian pizza will delight vegetarian and carnivores alike. It is fresh and full of flavour, I can guarantee you that the smell of fresh pizza baked at home is just irresistible. With just few ingredient you can make the best homemade veggie pizza. You will start with a base of fresh pizza dough, and then you will add a rich tomato sauce, mozzarella, and a choice of veggies. The recipe is very flexible you can add or remove any veggie if you do not have them or don’t like them. Let’s begin ...
Ingredients:o 2 portions pizza dough (recipe here)
For the tomato sauce:
o 1/2 can
diced tomatoes with juice
o ½ tsp dried basil or oregano
o 1 tbsp extra virgin olive oil
o Salt, to taste
For the toppings:
o Mozzarella cheese
o Parmesan cheese
o 1 onion, sliced
o ½ green bell pepper, sliced
o ½ yellow bell pepper, sliced
o ½ red bell pepper, sliced
o 150 gr mushrooms, sliced and sauteed with some butter (you can also use them raw)
o Some green and black olives
o Some fresh basil
o Pinch of dried oregano
Instructions:
- Preheat your oven at 200 °C - 400 °F , allow it to heat. Place a baking paper on your oven rack;
- Shape your dough, roll out one ball at a time on
a lightly floured surface (I use fine semolina, it gives the pizza extra crust
at baking). Transfer the dough into the oven rack;
- Spread the
tomato sauce, put the mozzarella then add your veggies, onion,
peppers, mushroom and olives;
- Sprinkle
some parmesan cheese;
- Bake your pizza for about 15 to 20 minutes or until the crust is golden and the cheese is golden and bubbly;
- Take
out from the oven sprinkle some dried oregano, add extra fresh basil and chili
flex if you want to give it a twist.
- It is
time to serve …. Enjoy :D
Notes:
- The
pizza is flexible you can add or remove any toppings.
- You can
make a thick crust or thin crust pizza with this dough.
- The leftover
pizza can be either refrigerated or frozen.
Version
en Français
La pizza végétarienne est la meilleur
surtout quand c’est fait maison. Cette pizza végétarienne ravira aussi bien les
végétariens que les carnivores. C'est frais et plein de saveurs, et je peux
vous garantir que l'odeur de la pizza fraîche cuite à la maison est tout
simplement irrésistible. Avec seulement quelques ingrédients, vous pouvez faire
la meilleure pizza végétarienne maison. La pizza se compose d'une base de pâte à
pizza, d'une sauce tomate, de la mozzarella et un choix de
légumes. La recette est flexible, vous pouvez ajouter ou supprimer
n'importe quel légume si vous ne l’avez pas ou ne l’aimez pas.
Ingrédients:
o 2 portions de pâte à pizza (vous pouvez trouver la recette ici),
Pour la sauce tomate
o ½ boite de tomates concassées avec coulis,
o 1/2 c à c d’origan en poudre ou de basilic
o 1 c à s d’huile d’olive
o Sel, au gout
Pour la garniture
o Mozzarella
o Parmesan
o 1 oignon, coupé en rondelle
o ½ poivron vert, coupé en lanière
o ½ poivron rouge, coupé en lanière
o ½ poivron jaune, coupé en lanière
o 150 gr de champignon frais, coupés et sautés dans du beurre (vous pouvez les mettre crus)
o Quelques olives vertes et noires
o Un peu d’origan en poudre
o Un brin de basilic frais
Instructions:
- Préchauffez
votre four à 200 °C - 400 °F laissez-le chauffer ;
- Façonnez
votre pâte, aplatissez sur une surface légèrement farinée (j'utilise
de la semoule fine ça donne un meilleur résultat à la cuisson) ;
- Transférez le
disque de pâte à pizza sur votre plateau à four idéalement sur du papier
cuisson. Répartissez la sauce tomate, la mozzarella, les lanières de poivrons, les
rondelles d’oignon, les champignons sautés ou crus, les olives et saupoudrez
de parmesan ;
- Enfournez pendant 20 minutes ou
jusqu’à ce que la pâte soit dorée ;
- Sortez votre pizza du four, décorez
avec les feuilles de basilic, saupoudrez l’origan par-dessus ;
- Servez chaud, bonne dégustation 😊.
Remarques:
Vous pouvez ajouter ou enlever toutes les garnitures que vous souhaitez.
Avec cette pâte vous pouvez faire
une pizza à croûte épaisse ou à croûte fine.
Les restes de pizza peuvent être
réfrigérés ou surgelés.
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