Grill Peppers - Poivrons Grillés

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Serves 2

English version

My Roasted bell peppers are seasoned with olive oil, lemon juice, oregano, coriander and garlic. Roasting brings out their flavour which is delicious. It is healthy and pretty good served as a side dish.

Ingredients:

o    3 bell peppers (1 yellow, 1 green, 1 orange or red)

o    4 tbsp extra virgin olive oil

o    ½ tsp garlic powder

o    ½ tsp coriander powder

o    ½ tsp dried oregano

o    2 tbsp lemon juice or cider vinegar

o    Salt and pepper, to taste

Instructions:

- Preheat the oven to 220°C - 450°F, line your oven tray with baking paper;

- Wash the peppers, cut them into half or quarter and then place them on your oven tray;

- Roast until tender and browned in spots for about 25 minutes;

- Meanwhile prepare the seasoning: take a medium bowl, whisk together the olive oil, lemon juice, garlic, coriander, oregano, salt and pepper;

- After roasting, remove the peppers from the oven and let them rest for about 5 minutes;

- Pull the stem from the top of the peppers then slice them into smaller pieces vertically from bottom, so that you have long strips;

- Flip the peppers and strip off the skin, you can leave a small blackened bits of skin;

- Place the peppers strips into the bowl with the seasoning, mix well until all pepper are coated;

- Serve warm and enjoy!

  Notes:

You can add or remove any spices.

If you have a gas hub, you can grill your peppers on a medium flame.

Version en Français

Mes poivrons grillés sont assaisonnés d'huile d'olive, de jus de citron, d'origan, de coriandre et d'ail. Les faire griller au four fait ressortir leur saveur. C’est sain et parfait servi en accompagnement.

Ingrédients:

o    3 poivrons de taille moyenne (1 jaune, 1 vert, 1 rouge ou orange)

o    4 c à s huile d’olive extra vierge

o    2 c à s de jus de citron ou de vinaigre de cidre  

o    ½ c à c de poudre d’ail

o    ½ c à c de coriandre en poudre

o    ½ c à s de origan en poudre

o    Sel et poivre fraîchement moulu, au goût

Instructions:

- Préchauffez le four à 220 ° C - 450 ° F, recouvrez votre plaque à cuisson de papier sulfurisé;

- Lavez les poivrons, coupez-les en deux ou en quatre, puis déposez les sur votre plaque de cuisson;

- Rôtir jusqu'à ce qu'ils soient tendres et prennent une belle couleur brune, pendant environ 25 minutes;

- Pendant ce temps, préparez l’assaisonnement : prenez un bol moyen mélangez ensemble l'huile d'olive, le jus de citron, l'ail, la coriandre, l'origan, le sel et le poivre;

- Après cuisson, retirez les poivrons du four et laissez reposer environ 5 minutes;

- Enlevez les pépins et la peau des poivrons ; puis coupez-les en petits lamelle verticalement du bas en haut, de manière à avoir de longues lanières; 

- Placez les dans le bol avec le mélange d'assaisonnement et mélangez bien pour que tous les poivrons soient enrobés;

- Servez chaud et dégustez!

     Remarques:

Vous pouvez ajouter ou supprimer les épices de votre choix.

Si vous avez une plaque de cuisson à gaz, vous pouvez griller vos poivrons à feu moyen.

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