Butternut Squash Soup - Velouté De Courge
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Toutes les recettes sont disponibles en français et en anglais
Serves
2
English version
Butternut squash soup This is a thick, creamy soup full of flavour especially if you add ginger, super easy and a great way to eat vegetables.
Ingredients:
o 2 tbsp Butter
o 1 tbsp extra virgin olive oil
o 3 garlic cloves, peeled and minced
o 1 large onion, chopped
o 1/2 big butternut squash, peeled seeded and cubed (approximately 350 gr)
o 1 tbsp fresh ginger, minced (optional)
o 50 ml double cream (optional but recommended)
o Salt and freshly ground pepper, to taste
Instructions:
- Gather
your ingredients, wash and prepare your vegetables;
- In a large
pan, melt butter and add olive oil over a medium heat;
- Add the
onion, garlic and the ginger allow to sweat for about 2 minutes;
- Add the
cube of butternut give it a good stir and allow the vegetables to sweat together for
about 10 minutes, lid on;
- Pour in boiling water just enough to cover the vegetables and allow to cook for about 50 minutes or until the vegetables are very soft;
- Using a
stick blender, whizz together until completely smooth;
- Add the
cream, season with salt and pepper, give it a good stir, and it’s ready !!
Notes:
For a
dairy free version replace the butter with olive oil and remove the cream.
Serve the
soup with sprinkle of parmesan, topped with crouton/pine nut/ sesame seeds or pumpkin seeds.
Version en Français
Ce velouté de courge, épais et crémeux, est plein de saveur surtout si vous ajoutez du gingembre, super facile et une excellente façon de
manger des légumes.
Ingrédients:
o
2 c à s beurre
o
1 c à s d’huile d’olive extra vierge
o
3 gousses d'ail, pelées et finement hachées
o
1 oignon, coupé grossièrement
o
1/2 courge, peluché et coupé en petits morceaux (+/- 350 gr)
o 1 c à s de gingembre frais, moulu
o 50 ml crème liquide ou épaisse
o
Sel et poivre fraîchement moulu, au goût
Instructions:
- Rassemblez vos ingrédients,
lavez et coupez vos légumes ;
- Dans une casserole, faites fondre le beurre et ajoutez l'huile d'olive sur feu moyen;
- Ajoutez l'oignon, l'ail et le gingembre,
laissez suer environ 2 minutes:
- Ajoutez les morceaux de courge, mélangez et
laissez les légumes cuire pendant environ 10 minutes ;
- Rajoutez de l’eau bouillante
juste assez pour couvrir les légumes et laissez cuire environ 50 minutes ou
jusqu'à ce que les légumes soient bien tendres;
- À l'aide d'un mixeur plongeant,
mixez ensemble les légumes jusqu'à ce que la texture devient complètement lisse;
- Ajoutez la crème, assaisonnez avec du sel et du poivre, remuez bien, et c'est prêt !!
Remarques:
Pour une version sans produits
laitiers, remplacez le beurre par de l'huile d'olive et retirez la crème.
Servir la soupe garnie de parmesan, croûton, pignons de pin, de sésame ou de graines de citrouille.
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