Buttered Carrots And Peas - Petit pois et carottes au beurre
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Toutes les recettes sont disponibles en français et en anglais
Recipe
for 2
English version
With only carrots and frozen peas you can make a delicious buttered carrots and peas side dish in minutes. It is quick enough for the weeknight meal and pretty good for a perfect bright side dish for your favourite piece of chicken or lamb. Simply seasoned with butter or olive oil for a healthy version, salt and peppers. However you can make this recipe more interesting by adding spices that you love or some herbs, chopped parsley, dried thyme leaves or fresh basil leaves.
Ingredients:
o 4 carrots, peeled and sliced in 2 cm thick slices
o 2 cups frozen baby peas
o 3 tbsp butter or extra virgin olive oil
o Salt and pepper, to taste
Instructions:
- Gather
the ingredients. Wash, peel, slice the carrots and place them in a medium saucepan;
- Cover the carrots with enough water, bring to a boil over high heat. Boil for 10 minutes;
- Test
the carrots: if it is tender continue with the recipe. If not, let the carrots cook 5
to 10 minutes longer;
- When
the carrots are tender, add the frozen peas, and allow to cook for 3 to 5
minutes;
- Drain the
vegetables and place into a medium bowl, add the butter straight away and
allow to melt;
- Season
the carrots and peas with salt and peppers to taste;
- Serve immediately
with your meal and enjoy 😊.
Notes:
For a
healthy option you can replace the butter by the extra virgin olive oil.
You can
follow the same steps for almost any type of vegetables of your choice (the
cooking time may vary).
Enjoy
and add some extra herbs, some spices or pesto, your options are endless.
Version
en Français
Avec seulement des carottes et
des pois surgelés, vous pouvez préparer un délicieux accompagnement de carottes
et petits pois au beurre en quelques minutes. C’est assez rapide pour le dîner de
la semaine et parfait servi comme accompagnement avec votre rôtie de poulet,
de bœuf ou d'agneau. Simplement assaisonnés avec du beurre ou de l'huile
d'olive pour une version saine, du sel et du poivre. Soyez créatifs vous pouvez décliner cet accompagnement selon vos envies, en ajoutant les épices que vous aimez ou des
herbes, du persil haché, des feuilles de thym séchées ou des feuilles de
basilic frais.
Ingrédients:
o
4 carottes nettoyées et coupées en rondelles de 2 cm
d’épaisseur,
o
2 verres de petits pois surgelés
o 3 c à s beurre ou de l'huile d'olive
o
Sel et poivre, au gout
Instructions:
- Rassemblez les ingrédients.
Lavez, épluchez et coupez les carottes en rondelles, placez-les dans une
casserole moyenne;
- Couvrez les carottes d'eau,
portez à ébullition à feu vif et laissez cuire pendant 10 minutes;
- Testez les carottes : si elles
sont tendres, continuez avec la recette sinon, laissez les carottes cuire 5 à 10
minutes de plus ;
- Lorsque les carottes sont
tendres, ajoutez les petits pois surgelés et laissez cuire 3 à 5 minutes;
- Égouttez bien les légumes et
placez-les dans un bol moyen, ajoutez immédiatement le beurre et laissez le fondre;
- Assaisonnez les carottes et les
pois avec du sel et du poivre au goût;
- Servez immédiatement avec votre
repas et dégustez 😊.
Remarque:
- Pour une option plus saine, vous
pouvez remplacer le beurre par de l'huile d'olive extra vierge.
- Vous pouvez suivre les mêmes
étapes pour presque tous les types de légumes de votre choix (le temps de
cuisson peut varier).
- Amusez-vous et ajoutez des herbes,
des épices ou du pesto, vos options sont infinies.
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